Ons bereikte het treurige nieuws dat Wilhem Friedrich Johannes, ofwel kapitein der mariniers b.d. Wim Elgers is overleden. Wim was drager van het Bronzen Kruis voor zijn inzet als marinier in Nederlands Nieuw-Guinea. Bovendien was hij een gewaardeerd lid en oud-bestuurslid van onze vereniging. Wim was ook lid van COM Noord-Brabant.

Luitenant-kolonel Frans Erkelens en oud-voorzitter van de Vereniging Dragers Militaire Dapperheidsonderscheidingen werkte in het verleden nauw met Wim samen. “Wim Elgers zal gemist worden als man, vader, vriend, collega, strijder, kameraad en veteraan. Hij was er altijd voor iedereen, gevraagd en ongevraagd. Wim had een groot hart waar voor iedereen een plekje was. Voor de dragers van militaire dapperheidsonderscheidingen, hun partners en de weduwen van de dragers.”

“Voor de vereniging vervulde Wim de rol van secretaris en penningmeester tegelijk. Gedetailleerd, precies, nauwkeurig, bevlogen en betrokken. Zijn rol voor de vereniging was kenmerkend voor de wijze waarop hij in het leven stond: een strijder tot de laatste snik.”

Het bestuur COM Noord-Brabant condoleert familie en kennissen en hoopt dat Wim een dankbare herinnering mag zijn.

Klik hier voor de rouwkaart van Wim.

Klik hier voor een link naar de website van de Vereniging.

(Tekst en foto’s met dank aan Vereniging Dragers Militaire Dapperheidsonderscheidingen)