De Nederlandse Spoorwegen en de Fakfak-reünie liggen elkaar blijkbaar niet. Uitgerekend op Zaterdag 29 oktober werden er, evenals verleden jaar, onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd waardoor deelnemers in Eindhoven maar moeilijk enigszins op tijd in Helmond aanwezig konden zijn. Er werden zelfs taxi’s besteld. Evenals in voorgaande jaren lag de organisatie in handen van Piet Postma, Cees van de Pas en Jos van de Konijnenberg. De opkomst was weliswaar iets minder dan vorig jaar, maar toch mochten we ruim honderd deelnemers uit alle hoeken van Nederland verwelkomen.

Na ontvangst met koffie en cake, werd iedereen welkom geheten door Aad Hoogakker. Hij memoreerde dat het over enkele dagen zestig jaar geleden was dat Nederland Nieuw-Guinea moest overdragen. Het had een mogelijkheid kunnen zijn, dat dit een gelegenheid was om ook een streep te zetten onder de organisatie van de Fakfak-reünie. Aad vroeg, bij hand opsteken, wie, indien mogelijk, ook volgend jaar weer aanwezig zou zijn. De uitkomst laat zich raden: doorgaan dus. Piet Postma kreeg daarna het woord en gaf aan dat hij vanwege fysieke omstandigheden na dit jaar stopt als lid van het organisatiecomité. Het viel hem niet mee alle maten te bedanken, die door hun aanwezigheid, heel veel jaren de Fakfak-reünie zijn blijven ondersteunen. Piet werd met een mooi cadeau bedankt voor zijn jarenlange inzet.

Ook aanwezig waren Piet Kruithof, voorzitter COM Nederland en Klaas Haan, voorzitter van COM Noord-Brabant. Cees van de Pas werd door Piet benoemd tot Lid van Verdienste van het COM. Ruim 27 jaar heeft hij voor het COM Eindhoven de commissie voor Lief en Leed vertegenwoordigd. Daarnaast was hij ook jaren medeorganisator van de Fakfak-reünie. Zijn vrouw Tilly ontving uit handen van Klaas Haan een mooi boeket bloemen, omdat zij Cees al die jaren heeft ondersteund.

Een kraam was ingericht voor de verkoop van Nieuw-Guinea- en andere ingebrachte spullen, waarvan de opbrengst bestemd was voor pater Ton Tromp in Manokwari. Dat de opbrengst van € 280.- meer dan verdubbeld zal gaan worden, onder andere vanwege het extra inschrijfgeld dat werd ontvangen, staat vast.

Ter afsluiting stond rond 16.30 uur een voortreffelijke nasi en bami maaltijd klaar.

Perry Foxen.