Battlefield reizen organiseer reizen en evenementen. Stichting Battlefield Tour 2018 ziet eren, herinneren en leren als kernwaarden

De Eerste Wereldoorlog, ook wel de Grote Oorlog genoemd, was een wereldoorlog die in Europa begon 28 juli 1914 en tot 11 november 2018 duurde.

Alle grootmachten van de wereld waren bij deze oorlog betrokken en uiteindelijk werden er meer dan 70 miljoen militairen, onder wie 60 miljoen Europeanen, gemobiliseerd. Na 4 jaar oorlog was het resultaat meer dan 16 miljoen doden en meer dan 21 miljoen gewonde militairen.

We bezoeken 7 t/m 9 oktober het gebied rondom Ieper, hier vonden tussen 1914 en 1918 verschillende keren grote veldslagen plaats. In 1914 en 1915 werden de Eerste Slag om Ieper en de Tweede Slag om Ieper uitgevochten, zonder noemenswaardige terreinwinst voor beide partijen. In 1917 werd de Slag om Passendale uitgevochten.

We bezoeken, met een deskundige gids, de verschillende battlegrounds rond Ieper en we zijn aanwezig bij de Last Post ceremonie bij de Menenpoort in Ieper. We bezoeken de Duitse en Geallieerde begraafplaatsen maar ook verschillende loopgraven en monumenten. U zult zien, ondanks dat de Eerste Wereldoorlog meer dan honderd jaar geleden heeft plaats gevonden, dat de sporen nog duidelijk aanwezig zijn.

We overnachten in een hotel (2-persoons en meer persoons kamers) en maken gebruik van 8-persoonsbusjes met verschillende opstapplaatsen door Nederland. Met deze busjes zijn wij in staat om op die bekende en minder bekende plekken te komen anders dan met een touringcar. Deze BFT Flanders Fields is op basis van VP. (uitgezonderd zaterdagavond)

Deze reis wordt aangeboden inclusief;

 • Vervoer met personenbus,
 • Koffie/thee bij start BFT,
 • Documentatie tbv BFT,
 • Verblijf van 2 nachten in een hotel,
 • 1x Welkomstdrankje,
 • 2x ontbijtbuffet
 • 2x lunchpakket
 • 2x diner (zaterdag is op eigen kosten)
 • 2x toegang musea
 • Water/frisdrank in personenbus aanwezig
 • Toeristenbelasting
 • Begeleiding
 • GidsPrijs: € 325,- per persoon.Het minimum aantal deelnemers voor deze BFT is 28 personen.Inschrijving mogelijk tot 01 september 2022 via battlefieldtour2018@outlook.com onder vermelding van naam, woonplaats en telefoonnummer of via ons inschrijfformulier op www.battlefieldreizen.nl/reizen/