Op 15 augustus 2022 vond de jaarlijkse herdenking van de gevallenen in voormalig Nederlands-Indië plaats in de  H. Maria en Brigidakerk in Geldrop. In verband met de weersvoorspellingen was de ceremonie verplaatst. Locoburgemeester Frans Stravers, wethouder van de Laar en wethouder Looijmans hebben samen een krans gelegd ter nagedachtenis aan de inwoners en militairen die gevallen zijn in de periode 1941-1949.

Vele sprekers hielden soms emotionele voordrachten veelal gevolgd door een koor met gepaste muziek en zang. Een grote groep nabestaanden en indirect of direct betrokkenen legden vervolgens kransen en bloemen bij een foto collage welke een beeld schetste over de gebeurtenissen uit die periode.

Het Com werd vertegenwoordigd door een twintigtal Sobats waarbij zowel het COM vaandel, als het Fanion Com Noord-Brabant werden gepresenteerd. Ook werd namens COM Noord-Brabant een krans gelegd.